Aston Martin DB9

Aston Martin is gestart met de ontwikkeling van de opvolger van de DB9. Het nieuwe model wordt fors lichter dankzij een aluminium platform.

Aston Martin werkt aan de volgende generatie DB9. De sportcoupé wordt op een heel nieuw platform gebouwd, waardoor het nieuwe model fors lichter wordt dan de huidige generatie (foto). De nieuwe bodemplaat is deels vervaardigd uit aluminium, zo verklaart designdirecteur Marek Reichman tegen tijdschrift Autocar.

De coupé krijgt een nieuwe motor, die wordt betrokken van technische partner Mercedes-AMG. Deze 4,0 liter V8-motor kennen we al uit diverse AMG-modellenen wordt voor de DB9 lichtjes aangepast. Wijzigingen aan het motormanagement moeten een directere gasrespons opleveren en ook het geluid wordt getuned. De AMG-motor wordt gekoppeld aan een negentraps automatische versnellingsbak, eveneens afkomstig van Mercedes-Benz. Dankzij het lagere gewicht en de efficiëntere motor en versnellingsbak moeten verbruik en CO2-uitstoot zo’n 20 procent lager liggen dan bij het huidige model.

De naam van het nieuwe model is nog niet bekend. De auto zou weer DB9 kunnen gaan heten, maar DB11 is ook een optie. Qua design is het nieuwe model meer een revolutie dan een evolutie, volgens Reichman. De nieuwe DB9 komt in 2016 op de markt.