Ferrari werkt aan een nieuwe en snellere versie van de 458 Italia. Net als de California krijgt de 458 een turbomotor bij zijn facelift. Begin 2015 moet het vernieuwde model onthuld worden.

Ferrari gaat over op turbomotoren. Onlangs werd al duidelijk dat alle V8-modellen bij het merk de beschikking krijgen over de nieuwe 3.8 V8-motor. De California T was de eerste, nummer 2 is de 458 Italia. Die gaat na zijn facelift M458-T heten volgens tijdschrift Autocar, dat zegt te beschikken over ‘inside information’.

De 3.8 V8-motor is in de basis hetzelfde blok dat in de California T wordt gebruikt, maar dan met flink meer vermogen. De twinturbomotor zou in de M458-T zo’n 670 pk gaan leveren, 100 pk meer dan de huidige 4.5 V8 zonder turbo heeft. En 65 pk meer dan de harcore-uitvoering 458 Speciale op de achterwielen los laat. Van die laatste volgt later ongetwijfeld ook een vermogensupdate.

Het blijft niet bij alleen een nieuwe motor, Ferrari zal de 458 Italia ook van nieuwe bumpers en led-dagrijverlichting voorzien. Geoptimaliseerde aerodynamica en betere motorkoeling zullen ook hun uitwerking op het uiterlijk van de V8 sportcoupé hebben.

Naar verwachting stelt Ferrari de M458-T voor op de autosalon van Genève in maart.