Citroën voert enkele subtiele wijzigingen door aan de C4. De belangrijkste wijzigingen: motorische nieuwtjes, uiterlijke retouches en modernere multimedia.

Citroën voert een update door aan de C4. Het model is alweer zo’n 4 jaar op de markt en dus is het tijd voor enkele wijzigingen. Het merk kondigde eerder al nieuwe motoren aan voor de C4 en ook nu zijn er op dat gebied weer enkele nieuwtjes te melden.

Er komt een nieuwe instapmotor, de 110 pk sterke 1.2 driecilinder PureTech benzinemotor. Daarnaast neemt Citroën nu afscheid van de oude turboloze VTi 120-motor, die alleen nog leverbaar was in combinatie met automaat. Er is een nieuwe automaatversie, de PureTech met 130 pk is voortaan met zestraps autoamtische versnellingsbak te verkrijgen. Het dieselaanbod wordt vereenvoudigd tot de BlueHDi-motoren met speciale katalysator die schadelijke deeltjes elimineert. Deze motoren zijn er met 100 en 120 pk, de HDi met 150 pk verdwijnt en datzelfde geldt voor de 115 pk e-HDi met halfautomaat.

In het interieur zijn er weinig wijzigingen, op de nieuwe bekleding na blijft alles bij het oude. Wel heeft het multimediasysteem een update gekregen en datzelfde geldt voor het navigatiesysteem, dat zich laat bedienen door een nieuw 7 inch aanraakscherm. Ook zijn er nieuwe opties, zoals openen en starten zonder de sleutel te gebruiken, dodehoekdetectie, intelligente traction control en een helling-wegrijhulp.

Aan de buitenkant is de vernieuwde C4 te herkennen aan de nieuw ingedeelde koplampen met ledverlichting en de 3D-achterlichten.

Prijzen van de vernieuwde C4 worden later bekend gemaakt.