Aston Martin neemt twee 'special editions' mee naar de autosalon van Genève. De meest opvallende is de V8 Vantage N430.

Aston Martin brengt van de V8 Vantage en DB9 'special editions' op de markt. De V8 Vantage N430 haalt zijn inspiratie uit de racerij en is getooid met opvallende kleuren, terwijl de DB9 Carbon Black en Carbon White Editions het bij subtiele koolstofvezel accenten en de kleuren zwart en wit houden.

V8 Vantage N430

Aston Martin brengt met de N430 een opvallende uitvoering van de V8 Vantage. De auto is 20 kilogram lichter dan de gewone V8 Vantage en heeft met 436 pk net zoveel vermogen als de Vantage S. Kevlar stoelen, een sportuitlaat en remmen die afkomstig zijn uit de racerij moeten de circuit-ambities van de N430 kracht bij zetten.

Meest opvallend aan de N430 is dat er bijzondere kleurencombinaties zijn te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld de Race-versie die je op de eerste drie foto’s ziet. De grille-omlijsting, daklijsten, spiegelkappen, het onderste gedeelte van de achterbumper en de remklauwen zijn in een andere kleur dan de rest van de koets uitgevoerd. Naast Race zijn er nog vier kleurthema’s (foto 5): Heritage (donkerblauw met rode accenten), Stealth (zwart en grijs), Trophy (zilvergrijs met lichtgrijs) en Speedway (wit met rood).

DB9 Carbon Black en Carbon White

Bij de Carbon Editions (foto 6) van de DB9 draait het om enkele subtiele koolstofvezel onderdelen (zoals de afwerking van het luchtrooster aan de zijkant) in combinatie met witte of zwarte carrosserielak. Motorisch is er niets gewijzigd, de DB9 Carbon Black en Carbon White hebben ‘gewoon’ de 6,0 liter V12 met 517 pk aan boord.