Hyundai i40 Sedan en Wagon

Hyundai heeft nogmaals de prijzen van de i40 verlaagd én de standaarduitrusting uitgebreid. De middenklasser is er nu vanaf 24.995 euro.

Hyundai blijft schaven aan de prijzen van de i40. Het merk haalt er nog eens 700 euro vanaf, nadat vorig jaar de prijzen ook al een keer zijn verlaagd. Overigens is de i40 daarna weer duurder geworden, door de hogere CO2-taks per 1 januari - maar daar hebben meer auto's last van. De i40 is nu voor zowel leaserijders als particuliere kopers de goedkoopste keuze in het middensegment, aldus Hyundai.

De nieuwe vanafprijs van de i40 bedraagt nu 24.995 euro, voor de 1.6 GDI i-Drive. Hyundai heeft de standaarduitrusting aangevuld met een bandenspanningscontrolesysteem en Flex Steer, waarmee de zwaarte van de besturing is in te stellen. De nieuwe Go! Edition van de Business-uitvoering is een rijk uitgeruste versie die voor 28.995 euro van eigenaar wisselt – met de 135 pk sterke 1.6 GDI benzinemotor. De nieuwe uitvoering is onder andere voorzien van lichtmetalen wielen, parkeersensoren voor en achter, navigatiesysteem, elektrisch bedienbare bestuurdersstoel en een achteruitrijcamera.

Ook nieuw is de i-Catcher-uitvoering in combinatie met de eerdere genoemde benzinemotor. Deze uitvoering is verkrijgbaar vanaf 1 maart en heeft als highlights xenonkoplampen, adaptieve bochtverlichting en leder-look stoelen. De prijs bedraagt 31.995 euro.