Porsche 911 Targa (gelekt beeld)

Volgende week onthult Porsche de 911 Targa officieel maar de eerste foto ligt nu al op straat. De 911 keert terug naar zijn roots, met een klassiek targa-ontwerp dat een vette knipoog geeft aan de eerste 911 Targa uit de jaren ‘60.

Porsche maakt van de nieuwe 911 Targa een retromodel. De dikke B-stijl met daaraan vast een rondom lopende achterruit verwijst zeer duidelijk naar de eerste 911 Targa van eind jaren ’60. De officiële onthulling vindt volgende week plaats op de autoshow van Detroit, zo heeft het merk bevestigd, maar de eerste foto is via het Italiaanse tijdschrift Quattroruote op straat terecht gekomen.

De Targa krijgt met de klassieke look een duidelijk eigen gezicht, daar waar de vorige toch vooral een iets anders gevormde Coupé met glazen dak is.

De 911 Targa wordt waarschijnlijk verkrijgbaar met twee motoren, de 3.4 zesclinder met 350 pk en de sterkere S-versie met 3.8-motor en 400 pk. De Targa debuteert volgende week in de Verenigde Staten en zal in het voorjaar bij de dealers verschijnen.