Porsche Boxster

De volgende generatie Porsche Boxster en Cayman krijgt een viercilinder boxermotor. Deze krachtbron kan ‘tot wel 400 pk’ vermogen ophoesten.

Ook Porsche moet mee in de vaart der volkeren. De CEO van het merk heeft tegen Auto Motor und Sport gezegd dat Porsche doorgaat met downsizen in de toekomst, om de CO2-uitstoot van zijn modellen omlaag te krijgen. Eén van de maatregelen is om de volgende generatie Boxster en Cayman met een viercilindermotor uit te rusten.

Dat wordt geen motor uit de schappen van moeder Volkswagen, maar een door Porsche ontwikkelde boxermotor. Met hulp van turbo’s kan dat blok tot 400 pk produceren, meer dan genoeg om de Boxster en Cayman van aansprekende prestaties te voorzien.

De Boxster en Cayman zijn niet de enige Porsches met een viercilinder in de toekomst. Ook de nieuwe SUV Macan krijgt eind dit jaar een viercilindermotor. Die is wél van Volkswagen, al zal Porsche nog de nodige aanpassingen doen. De Macan is dan de eerste Porsche in bijna 20 jaar die minder dan zes cilinders heeft.