Skoda wil laten zien dat het ook leuke modellen kan maken. Met de Skoda Yeti Xtreme is het merk in ieder geval duidelijk aanwezig. 

Volgende week neemt Skoda de Yeti Xtreme showcar mee naar het Wörthersee Treffen in Oostenrijk. De auto met de aandacht trekkende geeltint moet de 200.000 tuningliefhebbers laten zien dat het Tsjechische merk meer in huis heeft dan keurige familie- en zakenauto's. Daarmee stoomt het potentiële kandidaat-kopers klaar voor de nieuwe modellen die in komende jaren gaan verschijnen.

Skoda heeft de onlangs vernieuwde Yeti genomen en deze voorzien van elementen uit de rallysport. Zo heeft de Yeti Xtreme aluminium pedalen, vier individuele Recaro-sportstoelen met vierpunts veiligheidsgordels, remmen afkomstig van de Octavia RS, een forse bumper en een grote luchtinlaat. De dempers voor de uitlaat zijn weggelaten om een mooi lage grom te creëren.

Toch blijft Skoda op twee benen hinken. Er zitten aan de vierwielaangedreven SUV ook off-road banden en de hoogte van het chassis kan worden aangepast als bij een terreinwagen. Carbon en elementen verzorgen accenten in het interieur, net als het fluoriserende geel waarvan ook het dak en de wielen zijn voorzien. 

Dat het niet om een echte rally-auto gaat wordt ook duidelijk uit de prestaties: de 1.8 TSI-motor van 152 pk plus 6-traps DSG komen tot een 0-100 km/u-sprintje van 9 seconden. De extreme Yeti haalt een topsnelheid van 192 km/u. Zelfs de Skoda Yeti 1.8 TSI Outdoor weet er meer uit te persen. Overigens is de Yeti Xtreme niet Skoda's enige 'aandachtstrekker' op het Wörthersee-evenement: de CitiJet maakt het feestje compleet.