Mazda maakt de vanafprijs van de nieuwe 2 bekend: 14.490 euro. In maart staat de nieuwe Benjamin in de showroom.

We hebben nieuwe beelden en meer informatie over de nieuwe Mazda 2. In maart staat de nieuwe compacte auto van Mazda bij de dealers, met een vanafprijs van 14.490 euro. Dat is het bedrag dat je betaalt voor de uitvoering met 75 pk sterke 1.5 benzinemotor. De prijzen van de andere motorversies, de 1.5 met 90 of 115 pk en de 1,5 liter diesel, worden later bekend gemaakt.

Wel maakt Mazda meer bekend over de opties en techniek van de nieuwe 2. Onlangs konden we je al de informatie over de motoren geven. Dat Mazda hoog inzet met de nieuwe 2 blijkt wel uit de claim dat 'het interieur een nieuwe maatstaf zet' op het gebied van afwerking. Het merk pakt flink uit met nieuwe features, zoals een head-up display, een nieuw infotainmentsysteem met 7 inch beeldscherm en MZD Connect, met cloud-services en integratie van iPhones en Android telefoons. Ook op het gebied van veiligheid komt Mazda met een keur aan systemen die allesbehalve gebruikelijk zijn in het B-segment, zoals dodehoekdetectie, active city stop, lane departure warning en intelligent grootlicht. De 2 is de eerste Mazda met full-led-verlichting aan de voorkant. Niet alle genoemde noviteiten zijn standaard.  

Meer informatie over de verschillende uitvoeringen (S, TS, TS+ en GT-M) verwachten we binnenkort. Wel is duidelijk dat de nieuwe 2 standaard over vijf deuren beschikt en dat er tien kleuren zijn om uit te kiezen. Voor het interieur heeft Mazda vier bekledingsopties.

Op de automaatversies en de sterkste benzinemotor na zijn alle uitvoeringen van de nieuwe 2 met 20 procent bijtelling te verkrijgen.