Ferrari 458 Italia

De vernieuwde Ferrari 458 Italia, de komend jaar wordt onthuld, is niet zomaar een facelift. De auto krijgt een nieuwe motor en als gevolg daarvan waarschijnlijk ook een nieuwe naam.

Ferrari werkt aan een nieuwe turbomotor voor de 458 Italia. Deze V8 turbomotor is afgeleid van de 3.8 V8 die ook in de California T wordt gebruikt, maar is niet exact dezelfde. Ferrari wil namelijk meer dan in de California het hoogtoerige karakter van de oude V8 behouden, om het supercar-karakter van de 458 geen geweld aan te doen. 

Eerder gingen er geruchten over dat de nieuwe V8 turbomotor in de 458 Italia een vermogen van zo’n 670 krijgt. Dat is 100 pk meer dan het huidige model heeft en 65 pk meer dan de huidige Speciale-topuitvoeringen produceren.

Een gevolg van de nieuwe motor is dat de naam van de 458 Italia niet meer klopt. 458 staat namelijk voor 4,5 liter V8-motor. Dat laatste is nog steeds waar, maar een cilinderinhoud van 4,5 liter heeft de nieuwe motor niet meer. Of Ferrari er daarom voor kiest om de auto een nieuwe naam te geven is nog niet helemaal duidelijk, maar zou gezien de forse wijzigingen niet eens een slecht idee zijn.

Het design zal eveneens aangepakt worden. Of de wijzigingen net zo groot zijn als bij de California is niet bekend, maar het onderscheid tussen de huidige en nieuwe 458 zal duidelijk zichtbaar zijn. Ferrari onthult het nieuwe model waarschijnlijk op de autosalon van Genève in maart.