Chevrolet presenteert nieuwtjes voor de Corvette Z06. Daaronder zit de C7.R Edition, een gelimiteerd verkrijgbare Z06 die het acceleratiesprintje in minder dan 3 seconden af kan leggen.

De noviteiten voor de Chevrolet Corvette Z06 in modeljaar 2015 bestaan voornamelijk uit kersverse opties, toegevoegde pakketten en nieuwe lak- en interieurkleuren. Enkele voorbeelden zijn de wielen met 'Blade'-design, two-tone GT stoelen in leder of suede en een parkeercamera vóór.

Het Z07 Performance Package laat de Corvette Z06, indien uitgevoerd met achttraps automaat, de 0-60 mijl per uur (0-97 km/u) afleggen in 2,95 seconden. Heeft je Z07 een zeventraps transmissie dan duurt dit sprintje 3,2 seconden. Bij deze acceleratie komt in bochten 1,2 g aan krachten vrij. Wil je van 60 mijl/uur weer tot stilstand komen dan kan dat in 30,4 meter, danzij de Brembo carbon-keramische remkit. Aerodynamische elementen ontbreken niet in dit optiepack. 

Z06 C7.R Edition

Tegelijk met bovenstaande nieuwtjes onthult Chevrolet een limited edition Z06, de C7.R Edition. Deze is geïnspireerd op de Corvette C7.R-raceauto's en zijn daarom gespoten in de nieuwe lak Racing Yellow Tintcoat. Het is ook mogelijk om de Edition, die in een oplage van vijfhonderd stuks komt, in het zwart te bestellen. Alle exemplaren zijn uniek genummerd.

Chevrolet Corvette Z06 C7.R Edition

De Corvette Z06 C7.R Edition is standaard voorzien van bovenbeschreven Z07 Performance Package, Michelin PS Cup 2-banden, het Jet Black lederen interieur, sportstoelen en een sportstuur. Grafische en visuele accenten zijn her en der toegevoegd, net als hoogglans koolstofvezel details. De bekende 6,2 liter V8-motor biedt onveranderd 650 pk en 881 Nm koppel.

De C7.R Edition en opties zijn alle leverbaar als cq. voor de coupé en convertible. Bijgaande fotoreportage geeft een indruk van de nieuwe Z06-uitvoeringen.