Audi start met de voorverkoop van de A4 en maakt alvast een aantal prijzen bekend. Half november staat de auto in de showroom, als Limousine en Avant en met 20 procent bijtelling.

De nieuwe Audi A4 komt eraan. Vanaf november is het model in de showroom te bewonderen, maar voor wie niet kan wachten opent Audi nu alvast de orderboeken. De vanafprijs van de A4 bedraagt 35.250 euro, voor de Limousine 1.4 TFSI met 150 pk. Met automatische versnellingsbak kost deze uitvoering 36.680 euro.

Naast de basismotor zijn twee 2.0 TFSI’s met 190 en 252 pk. Dieselen kan met een 2.0 TDI-motor, die verkrijgbaar is in de smaken 150 pk, 190 pk en 272 pk. De vanafprijs van de dieseluitvoering bedraagt 39.800 euro voor de Limousine. Voor de Avant geldt een meerprijs van 2.300 euro. De verkoop van de Limousine en Avant start tegelijkertijd, ze zijn er beide ook met 20 procent bijtelling – zelfs in combinatie met 190 pk dieselmotor en automaat. Voorwaarde is wel dat de auto dan nog dit jaar wordt geleverd want vanaf 1 januari gelden nieuwe bijtellingsregels.

De standaarduitrusting van de nieuwe A4 omvat een multifunctioneel stuurwiel, een radio met bluetooth, xenonverlichting, een rijstandenknop (Audi Drive Select), keyless start/stop, airconditioning en een elektrisch te openen achterklep. Dat laatste geldt alleen voor de Avant. Upgraden kan met de diverse Pro Line-pakketten, waarin prettige extra’s als led-verlichting, climate control, een navigatiesysteem en parkeersensoren zitten. De Pro Line-pakketten zijn er vanaf 2.980 euro. Daarnaast is de A4 aan te kleden met een Sport of Design-pakket, waarmee de auto een sportief of juist modern tintje krijgt.