Chevrolet Corvette

Een recente patentaanvraag zou kunnen wijzen op de komst van een elektrische Chevrolet Corvette. Wat is de E-Ray?

Chris Doane, een Amerikaanse spionagefotograaf gespecialiseerd in auto's, is tussen de aanvragen van handelsmerken twee nieuwe namen tegengekomen die door Chevrolet zijn ingediend: de 'E-Ray' en de 'E-Ray Corvette'. Nu staat de prefix 'E-' in autoland gewoonlijk voor 'een elektrische uitvoering van' dus de conclusie is gerechtvaardigd dat er een elektrische Chevrolet Corvette op komst is.

Toch blijven er meer vragen dan er antwoorden zijn. Zal de E-Ray Corvette een puur elektrische auto worden of een plug-in hybride? Gaat het slechts om een conceptcar voor een autoshow of om een model dat in productie wordt genomen? Zal de elektrische Corvette gebaseerd zijn op de huidige 'C7' generatie, ook wel Corvette Stingray genoemd? 

Dat laatste lijkt niet voor de hand te liggen. De C7 heeft z'n motor voorin liggen maar Chevrolet schijnt een Corvette te testen met een middenmotor - Doane heeft deze zelf op de foto vastgelegd. Dat zou makkelijker te combineren zijn met een elektrische of plug-in hybride aandrijving plus accupakket. 

Een 'E-Corvette' zou uitstekend passen in de trend waarbij elektrisch aangedreven sportieve auto's worden ontwikkeld. We verwachten bijvoorbeeld ook een Porsche gebaseerd op de Mission E Concept, een elektrische Aston Martin Rapide en een BMW-model onder de i8.