Peugeot heeft de 208 lichtjes bijgeschaafd. Met een nieuwe grille, mooiere materialen in het interieur en toevoeging van de nieuwste elektronische snufjes kan de 208 weer even mee.

De Peugeot 208 is ruim 3 jaar na zijn introductie nog altijd een moderne verschijning. Dat vinden ze bij Peugeot ook en daarom blijven de uiterlijke wijzigingen beperkt tot een nieuwe grille, vernieuwde koplampen met een donkere achtergrond en een nieuwe voorbumper. Die laatste moet ervoor zorgen dat de 208 een meer zelfverzekerde uitstraling heeft.

Aan de achterkant noteren we nieuwe 3d-ledachterlichten als belangrijkste wijziging. Ook zijn er nieuwe wielen en kleuren beschikbaar, zoals het opvallende Orange Power dat je op de foto’s ziet. Ook nieuw is het Menthol White-pack, met hoogglans zwarte afwerkingsdetails. In het interieur gebruikt Peugeot mooiere materialen.

De 208 krijgt de beschikking over twee nieuwe snufjes: een achteruitrijcamera en Mirrorscreen. Die laatste functie zorgt ervoor dat informatie van een smartphone op het 7 inch beeldscherm in de auto kan worden weergegeven. Ook Active City Stop is nu leverbaar, dit systeem detecteert voetgangers en andere objecten en remt automatisch als de bestuurder dat nalaat.

Het motorenaanbod blijft gelijk, met benzinemotoren van 68 tot 208 pk en twee diesels met 100 en 120 pk. Die eerste valt in de 14 procent bijtellingscategorie.

In juli start de verkoop van de vernieuwde 208, prijzen zijn nog niet bekend.