Audi Exclusive presenteert een bijzondere RS 6 Avant. Op het eerste gezicht weinig opvallend, maar wel smaakvol aangekleed.

Audi's personaliseringsafdeling Exclusive presenteert een speciaal aangeklede RS 6 Avant. Zoals altijd is de outfit smaakvol gekozen. Toch zou je de RS 6 Avant Exclusive op het eerste gezicht over het hoofd kunnen zien. De matgrijze lak heeft namelijk veel weg van de moeilijk detecteerbare 'stealth' straaljagers. 

Kijk je wat beter dan zie je dat bijna alle exterieurdetails uitgevoerd zijn in carbon. Zaken als de splitter, luchtinlaten, diffuser en spiegelkappen zijn alle van dit materiaal vervaardigd. De zwarte lichtmetalen wielen passen goed bij de eveneens in zwart uitgevoerde grille, waartegen de vier chromen ringen - het Audi-logo - mooi contrasteren.

In de RS 6 Avant is eenzelfde principe toegepast. Carbon elementen, zwart leder en zwart alcantara geven een sobere indruk. De gele stiksels zorgen voor het contrast. Onder de motorkap vinden we geen nieuwtjes, de reguliere 4.0 V8-motor, 8-traps automaat en Quattro-vierwielaandrijving waren al zat om deze speciale RS 6 Avant in 3,9 tellen van 0-100 km/u te brengen.

Onbekend is of deze Exclusive-uitvoering als inspiratiebron dient of dat 'ie als serie in productie wordt genomen.