Donkervoort brengt opnieuw een limited edition uit van de sportwagen D8 GTO. Dit keer gaat het om een toerversie.

Vorige maand heeft Donkervoort op uitnodiging meegedaan aan de legendarische Mille Miglia rally. De bijzondere D8 GTO, een Nederlands product waar we trots op mogen zijn, was Official Support Car tijdens de duizend mijl lange tocht door Italië. Als aandenken biedt het sportwagenmerk nu een speciale uitvoering van de wagen aan, de D8 GTO 1000 Miglia Edition. 

Dit keer gaat het er Donkervoort niet om de sportauto nog prestatiegerichter te maken. In tegendeel, in de geest van de Mille Miglia is de Edition juist als toerversie ingericht. Daartoe is de rijhoogte toegenomen, zijn verstelbare comfort schokdempers aangebracht en is de 2,5 liter TFSI-motor iets milder afgestemd. De Audi-krachtbron biedt nu 310 pk vermogen. 

In de toerversie is verder wat minder carbon toegepast. Het klassiek ontworpen dashboard is uitgebreid met moderne voorzieningen zoals navigatie en aansluitingen voor telefonie. Natuurlijk herken je de speciale uitvoering aan de nodige badges. Er worden slechts 25 exemplaren gebouwd, die voor 139.150 euro (inclusief btw) de verkoop ingaan.