Subaru Impreza Sedan Concept

Subaru blijft ons lekker maken met studiemodellen die vooruitblikken naar de volgende generatie van de Impreza. Op de aanstaande autoshow van Los Angeles toont het merk een voorbode van de Impreza sedan.

Subaru toont op de Los Angeles Auto Show een nieuwe voorbode van de nieuwe generatie Impreza. Op de autoshow van Tokio vorige maand liet het merk al de 5 Door Concept zien, die vooruitblikt naar de Impreza hatchback. De auto die in Los Angeles wordt onthuld is een sedan.

Het is nog niet zeker of beide carrosserievarianten naar Nederland komen. De nieuwe concept car lijkt, afgaande op de eerste afbeelding die het merk vrijgeeft, weer iets dichter bij het productiemodel te staan dan de al behoorlijk realistische 5 Door Concept.

De Impreza heeft de meest recente ontwerptaal van het merk, die als ‘dynamic and solid’ wordt aangeprezen. Dat betekent: strakke lijnen en een gespierde uitstraling. De meest voor de hand liggende motor voor de Impreza is de 1.6 turbo boxermotor met 170 pk, die ook in de Levorg ligt. Het nieuwe model zal in 2017 bij de Nederlandse dealers verschijnen.