Subaru werkt op dit moment aan een nieuwe Impreza. Deze vijfdeurs hatchback wordt het eerste model van een hele generatie nieuwe modellen.

Subaru onthult op de autoshow van Tokio later deze maand de Impreza Concept. Vooruitlopend komt het merk alvast met een aantal schetsen van die concept car op de proppen. De auto die in Japan gepresenteerd wordt is geen verre toekomstmuziek, maar een serieuze voorbode van de volgende generatie Impreza. Het is aannemelijk dat de Impreza in zijn nieuwe gedaante weer terug zal keren in de Nederlandse prijslijsten. De Impreza is op dit moment niet verkrijgbaar in ons land.

De nieuwe Impreza is niet zomaar een nieuw model. Het is de eerste van een nieuwe generatie Subaru’s. De uitstraling van alle toekomstige modellen moet ‘dynamisch en stevig’ zijn. Hoe dat eruit ziet tonen de nu gepresenteerde schetsen.

Het merk doet nog geen mededelingen over wanneer we het productiemodel van de nieuwe Impreza mogen verwachten. We zetten in op een onthulling in de loop van volgend jaar, dus het zal waarschijnlijk nog tot 2017 duren voordat de auto in de showrooms verschijnt.