Audi voorziet de nieuwe A4 van een aardgasinstallatie. De A4 g-tron komt eind volgend jaar op de markt.

Audi komt na de A3 g-tron met de A4 g-tron. Het nieuwe aardgasmodel heeft een 170 pk sterke 2.0 TFSI benzinemotor als basis. De zuigers en kleppen van de motor zijn aangepast en achterin liggen twee aardgastanks, die in totaal 19 kg aardgas of groengas kunnen opslaan. Daarnaast er is een 25 liter grote benzinetank. Volgens Audi levert de toevoeging van de tanks geen ruimteverlies op. Dat gaat dan op voor de directe bagageruimte, de opbergplekken onder de laadvloer zijn net als het reservewiel opgeofferd.

Audi geeft een verbruik op van 4 kg aardgas per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km. De A4 kan dus in theorie 475 kilometer op een tanklading rijden, in de praktijk komt dat neer op 400 kilometer. Als de aardgastanks leeg zijn schakelt de auto over op benzine, waarmee het rijkbereik met nog eens 450 kilometer wordt verlengd. De vulopening voor aardgas zit weggewerkt naast die van de benzine, achter het brandstofklepje.

Wie een A4 g-tron wil rijden moet nog wel even geduld hebben. Audi start pas eind volgend jaar met het noteren van orders. De prijzen zijn nog niet bekend.