Aston Martin komt met een straatauto die het uiterlijk heeft van een raceauto. De V8 Vantage GT8 is geïnspireerd op de V8 Vantage GTE racewagen.

Aston Martin komt met de meest extreme V8 Vantage ooit. De V8 Vantage GT8 ziet eruit alsof hij rechtstreeks is afgeleid van de GTE raceauto. Een aantal dingen heeft de GT8 dan ook gemeen met de GTE, zoals het koolstofvezel dak en de polycarbonaat ruiten achter en aan de zijkanten. Samen met de koolstofvezel sportstoelen, de lichtgewicht lithium-ion accu en het titanium uitlaatsysteem zorgen ze voor een gewichtsverlaging van 100 kilogram. Met behoud van alle luxe, want airconditioning een multimediasysteem zijn gewoon aanwezig.

De aerodynamische aanpassingen zijn niet te missen. De enorme flaps op de bumpers en aan de zijkant van de auto zijn aangezet in een fluorescerende kleur. In plaats van deze Lime-kleur levert Aston Martin ook andere kleuraccenten. De enorme achterspoiler is een optie.  

De 4.7 V8 produceert 446 pk, 10 pk meer dan in de Vantage S. De motor is naar keuze leverbaar met een handgeschakelde zesbak en een zeventraps automaat.  

Aston Martin bouwt 150 exemplaren van de V8 Vantage GT8. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar als je er een wil hebben dan kan je wel alvast je interesse kenbaar maken bij de dealer.