Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz investeert in nieuwe constructietechnieken en de toepassing van lichte materialen om de volgende generaties van de GLE en GLS flink af te slanken. Op die manier wil het merk brandstofverbruik en CO2-uitstoot terugdringen.

Het zijn de topmodellen uit de SUV-reeks van Mercedes-Benz, de GLE en GLS. Vanwege hun formaat en luxe indrukwekkende auto’s, maar ook zwaar. Mercedes-Benz wil van het overgewicht van de twee modellen af, om brandstofverbruik en CO2-uitstoot te verlagen en de rij-eigenschappen verder te verbeteren. Daarom investeert het merk in nieuwe productieprocessen.

De directeur van de Amerikaanse Tuscaloosa-fabriek, waar beide auto’s van de band lopen, heeft gezegd tijdens een seminar dat de volgende generatie van de grote SUV’s door nieuwe productietechnieken fors af zullen vallen. Ook het gebruik van lichtere materialen, zoals aluminium, voor de constructie van de auto’s zal daaraan bijdragen. 

De GLE en GLS zijn vorig jaar vernieuwd en kregen ook een nieuwe naam. De twee modellen stonden eerder te boek als M-Klasse en GL. Onderhuids bleef echter veel bij het oude, de nu aangekondigde lichtgewichttechnieken worden niet eerder dan 2018 toegepast.