Porsche Exclusive heeft een speciale uitvoering van de Targa 4S samengesteld, de Exclusive Design Edition. Er verschijnen circa honderd stuks.

In 2015 was op de AutoRai de Porsche 911 Targa 4S Exclusive Edition te zien, speciaal voor ons land samengesteld. Zoiets, maar weer nét even iets anders is de Exclusive Design Edition, eveneens van de Targa 4S. Porsche onthult de nieuwe editie dit weekend tijdens een evenement bij de Nürburgring. 

Dit keer heeft Porsche Exclusive, het individualiseringsprogramma van het Duitse merk, gekozen voor de lakkleur Etna Blue. De tint werd voor het eerst toegepast in 1960 en geeft de speciale 911 dan ook een retrolook.

De striping aan de zijkanten is nu niet in zwart uitgevoerd maar in grijs, of eigenlijk 'witgoud metallic'. De 20 inch RS Spyder-wielen hebben een bijpassende kleur en gaan bovendien goed samen met de bekende rolbar van de Targa. Daarnaast zijn er enkele zwarte accenten toegevoegd, waaronder de vier uitlaatpijpen.

Porsche 911 Targa Exclusive Design Edition

Het leder waarmee de sportstoelen bekleed zijn draagt de naam Graphite Blue, de stiksels Provence Blue. Het interieur oogt echter eerder grijs. De auto zit vol logo's, bijvoorbeeld een gestyleerde afbeelding van de Targa die in de middenarmsteun gestanst zit. Standaard is de Exclusive Design Edition voorzien van het Premium Package Plus met onder meer verwarming en koeling van de stoelen, zelfdimmende spiegels en led-koplampen met automatisch grootlicht. 

Porsche zal circa honderd stuks van de speciale editie uitbrengen, die over alle landen worden verdeeld. Alle exemplaren worden handmatig afgewerkt. Verwacht net als 2 jaar geleden een prijs van rond de 225.000 euro.