Het Nederlandse sportautomerk Donkervoort start met de productie van de D8 GTO RS. Het merk geeft ook meteen de eerste foto’s en alle informatie vrij van de snelste D8 GTO van dit moment.

Donkervoort levert nog deze maand de eerste exemplaren van de D8 GTO RS af, hoog tijd dus om meer informatie over de nieuwe uitvoering bekend te maken. Het merk kondigde de auto eerder dit jaar al aan en gaat in totaal veertig stuks van de RS bouwen. Een deel daarvan is al verkocht.

De D8 GTO RS heeft een verbeterde versie van de 2.5 TFSI-motor van Audi aan boord. Het blok levert nu 380 pk, 40 pk meer dan in de standaard D8 GTO. Door aanpassingen aan de intercooler, het motormanagement en het uitlaatsysteem is de koppelafgifte over het hele toerenbereik verbeterd.

Donkervoort heeft de aerodynamica van de D8 GTO geoptimaliseerd. Een auto met uitstekende wielkasten heeft in de basis niet de beste stroomlijn, maar het merk heeft door de toepassing van een volledig gladde bodem en diverse spoilers de luchtweerstand met 20 procent weten te verminderen. Sideskirts en andere vleugels zorgen voor 50 kilogram meer downforce, op zowel de voor- als achteras. Samen met de verbeterde wielophanging dragen deze aanpassingen bij aan de nóg hogere bochtsnelheden en betere prestaties op het circuit.

De prijs van de Donkervoort D8 GTO RS bedraagt 198.613 euro. Als je nu bestelt, dan krijg je de auto in januari 2018 geleverd.