Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 2017

Aanstaande woensdag krijgen we 'em volledig te zien, nu al toont Mercedes-Benz een teaservideo van de aanstaande E-Klasse Coupé. En hij wordt mooi! Volgens de geruchten verschijnt ook een bijzondere E50.

Hieronder vind je de videoteaser die Mercedes heeft verspreid van de nieuwe E-Klasse Coupé. Omdat de coupé niet langer op de basis van de C-Klasse zal staan maar op het nieuwe, flexibele platform dat ook de E-Klasse sedan en Estate draagt moest de tweedeurs coupé geheel opnieuw getekend worden. En van wat we nu kunnen zien lijkt het erop dat het Duitse merk dat goed heeft gedaan. 

De fraaie, ronde daklijn lijkt wel een vleugje Italiaanse flair mee te brengen. Het Duitse tijdschrift AutoBild, dat al in de auto mocht meerijden, spreekt over 'brede en spierloze schouders, vensterloze ramen en slanke, horizontaal uitgestempelde achterlichten'. De ramen en lichten lijken inderdaad verzonken in de body en geven de C Coupé daarmee een strak silhouet.

Bij de korte blik op het interieur vallen vooral de luchtroosters op. Deze hebben de vorm van straalmotoren. De roosters zouden het grootste onderscheid vormen met de dashboards van de sedan en Estate. Het 12,3 inch grote display krijgt ook een plekje in de Coupé. De grote raampartijen moeten een gevoel van ruimte oproepen. 

Na de voorstelling via internet, aanstaande woensdag, volgt het publieksdebuut op de autoshow van Detroit in januari. In de lente arriveert de coupé in de showrooms, tegen nog onbekende prijzen. Verwacht vier- en zescilindermotoren, een achtpitter is vooralsnog niet voorzien.

Wel komt huistuner AMG met een V8-performanceversie die rond de 450 pk aan vermogen kan wegzetten. Daarnaast doet een gerucht de ronde dat, ter viering van de 50e verjaardag van AMG, het speciale model E50 Coupé zal verschijnen. De drieliter V6-motor in de E50 zou naar verluidt ruim 400 pk en 500 Nm koppel ter beschikking krijgen. Elektrische turbotechniek zorgt ervoor dat er nagenoeg geen turbogat ontstaat. Het topmodel van de E Coupé-reeks zou standaard voorzien worden van een automaat en 4Matic All-Wheel Drive.