Audi is er als een van de weinige merken in geslaagd om zijn primeur voor autosalon van Genève tot het laatst geheim te houden. Op de beursvloer is het doek afgetrokken van de Q2!

Audi heeft onder enorme belangstelling van journalisten uit de hele wereld de Q2 onthuld. Het model staat in drie opvallende kleuren op de stand van het merk in Genève en daarmee zet Audi direct de toon. De Q2 is de meest frivole Audi van dit moment. Zo is bijvoorbeeld de C-stijl in een contrasterende kleur uit te voeren en is het dashboard aan te kleden met gekleurde elementen.

De Q2 is meer een cross-over dan een échte SUV, maar Audi biedt wel vierwielaandrijving aan als optie. De Q2 is binnenin verrassend ruim, ook achterin, en heeft een dashboard zoals we dat kennen van Audi: degelijk gebouwd, een hightech uitstraling en gemaakt van mooie materialen. We zien veel elementen uit de A3, waarmee de Q2 ook een deel van zijn techniek deelt. De 4,19 meter lange cross-over ziet er aan de buitenkant stoer uit en het ontwerp heeft goede proporties.

Audi maakt in Genève ook het motoraanbod van de Q2 bekend: benzine rijden kan met de 1.0 TFSI met 110 pk, de 1.4 TFSI met 150 pk en de 190 pk sterke 2.0 TFSI. Dieselmotoren zijn er ook, een 1.6 TDI met 116 pk en 150 en 190 pk-versies van de 2.0 TDI. Veel keus dus, maar met de prijzen kunnen we je nog niet verblijden. Die worden later dit jaar bekend gemaakt, in aanloop naar de introductie aan het eind van de zomer.