De nieuwste uitvoering van de Chevrolet Corvette mag het Grand Sport-label dragen om te laten weten dat 'ie uitgerust is met racetechniek van Corvette. Een sportwagen voor puristen.

In het najaar zal de Chevrolet Corvette Grand Sport verkrijgbaar zijn, als coupé en cabrio. De naam duidt erop dat deze uitvoering van de Corvette Stingray uitermate geschikt zal zijn voor circuitgebruik. In bochten kun je te maken krijgen met g-krachten tot 1,05.

Met het optionele Z07 Performance Package ligt dit zelfs op 1,2 g. Het optiepack is voor het eerst in de geschiedenis beschikbaar voor een Grand Sport-uitvoering. Het biedt onder meer een koolstofvezel-keramieken remsysteem, speciale Michelin-banden en een carbon aerodynamicapack dat zorgt voor extra downforce.

Performancetechniek uit de Z06

Terug naar de 'gewone' Grand Sport. Die is standaard uitgerust met performancetechniek uit topmodel Corvette Z06, een aerodynamicapack, Brembo-remsysteem, Magnetic Ride Control, een elektronisch 'limited-slip' differentieel, inzetstukken in de voorbumper, bredere achterbumpers, een grille gebaseerd op die van de Z06 en speciale Grand Sport-wielen.

Chevrolet Corvette Grand Sport Collector Edition

Het chassis is opnieuw afgesteld en de koelsystemen kregen een upgrade. De LT1 V8-motor levert maximaal 460 pk en komt standaard met een zeven-handbak. De 7-traps automaat met schakkelpeddels is het optionele alternatief. 

Op een later moment komt de Corvette Grand Sport Collector Edition in de verkoop. Deze wordt geleverd in exclusieve Glen Gray metaallak en voorzien van Tension Blue graphics, satijnzwarte strepen in de lengte, zwarte wielen en een uniek lederen/suède interieur in Tension Blue. Geïnteresseerden in de graphics kunnen ook het Heritage Package bijbestellen.