Teaser Mercedes-Benz GLC Coupé

De onthulling van de Mercedes-Benz GLC Coupé is nabij. Een teaserafbeelding laat alvast meer zien. Daarnaast hebben we een actievideo van de GLC AMG.

Vanavond (Amerikaanse tijd), aan de vooravond van de New York International Auto Show, onthult Mercedes-Benz verschillende nieuwkomers. Daar zitten twee GLC-modellen bij, die we eerder aankondigden. De reeds bestaande cross-over wordt aangevuld met een GLC coupé en met een AMG-uitvoering. Om ons op te warmen heeft het Duitse merk alvast enkele teasers doen uitgaan. 

Op Twitter staat bijgaande afbeelding. Het onderschrift luidt: "De nieuwe #GLC Coupé is de sportauto onder de SUV's." Dankzij de rode 'belichting' is het silhouet van de coupé goed herkenbaar. Op het front is duidelijk aangegeven dat het om de AMG-versie gaat. 

Via YouTube is een video verspreid met de titel 'De nieuwe GLC Coupé'. Daarin zien we wat Mercedes bedoelt met 'de sportauto onder de SUV's': de afgeplakte auto komt dwars door de bocht gescheurd. De concurrent voor de BMW X4 verschijnt eerst als Mercedes-AMG GLC 43 4Matic, in een later stadium komt de potentere GLC 63 Coupé. Heeft de huidige debutant een V6 met 367 pk onder de kap, de toekomstige AMG krijgt een 510 pk sterke V8 met twee turbo's. 

Wij zijn vanavond (vannacht Nederlandse tijd) in New York bij de onthulling. Lees morgenochtend meer over beide nieuwkomers en bekijk de eerste foto's.