Mercedes-Benz presenteert op de autoshow van New York de vernieuwde CLA. De verschillen met het huidige model zijn klein, maar groot genoeg.

Mercedes-Benz durfde bij het vernieuwen van de CLA niet te rigoureus te werk te gaan, omdat het merk bang was dat het bijzondere design teveel geweld zou worden aangedaan. Daarom zien we in New York de voorzichtig vernieuwde CLA. We gaan de vernieuwingen langs en kijken hoe ze in de praktijk uitpakken.

Aan de buitenkant zorgen de vernieuwde bumpers ervoor dat de auto optisch breder oogt, volgens Mercedes-Benz. Als we kijken naar de auto’s op de beursvloer in New York lijkt dat inderdaad zo te zijn. De nieuwe vormen en bredere uitsparingen doen de CLA ‘dikker’ ogen. Ook mooi is dat de chique ‘diamantgrille’ – inderdaad, de grille met die ‘puntjes’ – nu op elk model standaard is. Voorheen was deze upgrade voorbehouden aan de duurdere uitvoeringen. Nieuwe wielen maken de wijzigingen aan de buitenkant compleet.

Binnenin moeten we goed zoeken naar de vernieuwingen. Nieuwe chromen accenten tillen de uitstraling van het dashboard naar een iets hoger niveau. Dat geldt ook voor de nieuwe, fraaie sierdelen.

Het motorische nieuws maakte Mercedes-Benz al eerder bekend en daar schenkt het merk weinig aandacht aan op de autoshow van New York. Dat de nieuwe Blue Efficiency-uitvoering van de C 180 d dieselmotor 9 g/km minder CO2 uitstoot en 0,2 l/100 km minder brandstof verbruikt vinden Amerikanen namelijk niet interessant. Wij wel en daarom noemen we het toch nog maar even.

Mercedes-Benz maakt volgende maand de prijzen van de vernieuwde CLA Coupé en CLA Shooting Brake bekend. De leveringen starten in juni.