Range Rover

Land Rover ontwikkelt een nieuw model voor de Range Rover-familie. Sportiever on-road, luxer en gericht op een 'urban cool' doelgroep. 

Volgens Land Rover wordt het 'een grotere verrassing dan de Evoque', het nieuwe model dat het momenteel ontwikkelt. Het Britse magazine Autocar sprak met ingewijden en reconstrueert de eerste details van het nog naamloze model. Hoewel er aanduidingen circuleren als Evoque XL en Evoque Plus zou de nieuwkomer volgens het tijdschrift evengoed Range Rover Sport Coupé kunnen heten. 

Het model mag dan wel groter worden dan de Evoque, het wordt ontwikkeld op het platform van de Jaguar F-Pace en dat is niet groot genoeg (te maken) voor een auto met drie zitrijen. De verwachte lengte ligt rond de 4,70 meter en dat is voldoende voor een vierzits lay-out. Een voordeel van de F-Pace bodemplaat is dat deze van aluminium gemaakt is. Ten opzichte van de voorziene concurrenten BMW X6 en Mercedes-Benz GLE Coupé zou dit de nieuwe Land Rover enkele honderden kilo's lichter van gewicht maken. Dat draagt weer bij aan een van de belangrijkste doelstellingen: sportievere rijeigenschappen bij gebruik op de weg en op 'makkelijk off-road terrein' zoals gras en egale, onverharde wegen. 

Ten opzichte van concurrenten zou de nieuwe Land Rover enkele honderden kilo's lichter van gewicht kunnen zijn

Urban cool

De bronnen bij het bedrijf melden dat Land Rover de doelgroep voor de nieuwkomer omschrijft als 'urban cool'. Speciaal voor hen worden nieuwe materialen en afwerkingsproducten opgenomen in het assortiment. Want het interieur zou super-de-luxe moeten worden. Als vanafprijs wordt uitgegaan van circa 60.000 Britse pond, meer dan 76.000 euro, exclusief belastingen als BPM.

Hoewel bestaande motoren van het Jaguar Land Rover-concern voor de hand liggen, zou de sportcoupé ook de volledig elektrische aandrijflijn kunnen krijgen die in ontwikkeling is voor de F-Pace. Een hybride ligt dan eveneens voor de hand. Het merk houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar. De onthulling wordt volgend jaar verwacht.