Er is deze week een nieuwkomer in de Opel-showrooms: de Opel Karl Rocks. Vanaf 14.745 euro krijg je hem mee, als Online Edition. Er is tevens een uitvoering met halfautomaat.

De Opel Karl Rocks is bij de dealers gearriveerd. De nieuwkomer met SUV-achtige kenmerken en extra bodemvrijheid kan worden besteld vanaf 14.745 euro. Daarvoor krijg je de Online Edition mee, dus inclusief 4G wifi-hotspot, het IntelliLink-multimediasysteem (DAB+, Bluetooth, smartphone-uitwisseling) en de myOpel-app. Het frame rondom het infotainmentsysteem is gespoten in hoogglans.

Standaard komt de Karl Rocks met 75 pk benzinemotor en handgeschakelde vijfbak. Het (theoretische) verbruik ligt op gemiddeld 4,4 l/100 km, dat is 1 op 22,7. Optioneel is een vijftraps halfautomaat beschikbaar, die kost minimaal 15.545 euro. De Opel Karl Rocks heeft vijf deuren, biedt vijf zitplaatsen en ruimte voor meer dan 1.000 liter bagage. Parkeersensoren en cruise control zijn standaard. 

Je herkent de stoere Rocks aan het opgeruigde front, de bredere wielkasten, achterbumpers met geïntegreerde skid pads, dorpels met beschermingsplaten, zilverkleurige dakrails en 15 inch lichtmetalen wielen in twee kleuren.