Fisker onthult de nieuwe elektrische auto Emotion in productietrim op 17 augustus. Het merk heeft enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het eerder gepresenteerde prototype.

Autodesigner Henrik Fisker heeft deze week via zijn Twitter-account laten weten dat z'n nieuwste model, de Fisker Emotion, op 17 augustus aanstaande wordt onthuld. Huh... we hebben die auto toch al gezien? Jawel, maar niet exact zoals 'ie in productie gaat. 

De nieuwe teasers op Twitter, die bij dit artikel te vinden zijn, laten zien dat bijvoorbeeld de voorbumper en koplampen iets zijn aangepast. De camera's van het prototype zijn vervangen door buitenspiegels. De begeleidende teksten spreken verder over 'nieuwe proporties met extreem lage motorkap'. 

Verder meldt de ontwerper op het sociale medium dat de autostructuur van carbon en aluminium 20 procent lichter is dan andere auto's van dezelfde grootte. De sedan Emotion wordt een concurrent voor de topmodellen van de Tesla Model S. De prijs komt rond of boven de ton te liggen. De Emotion heeft, dankzij innovatieve grafeen-batterijen, een (theoretisch) bereik van 643 km. De topsnelheid ligt op 260 km/u.