Bij Smart geloven ze dat autodelen in de toekomst steeds gebruikelijker wordt. Daarom presenteert het merk de deelauto van de toekomst, de Vision EQ Fortwo.

Smart showt volgende maand op de IAA in Frankfurt het studiemodel Vision EQ Fortwo. Dit is volgens Smart de deelauto van de toekomst. Je kunt ‘m via je smartphone boeken en bedienen. Rijden doet de auto helemaal zelf, er zijn geen pedalen, stuur of knoppen aanwezig. Je hoeft alleen maar de plaats waar je naartoe wilt door te geven, de auto komt je volledig autonoom ophalen. Als je bent ingestapt rijdt de elektrische Smart vanzelf naar je eindbestemming.

Aan de voorkant van de Smart Vision EQ Fortwo is een zwart paneel waarop de auto een boodschap kan tonen, bijvoorbeeld de naam van degene die de deelauto geboekt heeft. De koplampen en achterlichten zijn eveneens vervangen door zwarte panelen, die in allerlei kleuren en vormen kunnen oplichten. In de auto vind je alleen beeldschermen, die je kunt bedienen met je smartphone.

De elektrische Smart heeft een 30 kWh accu en rijdt automatisch naar een oplaadstation als de batterijen bijna leeg zijn. De portieren openen op een bijzondere manier, ze draaien namelijk boven de achterwielen omhoog. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het is volgens Smart ook handiger met instappen.

De Smart Vision EQ Fortwo is voor het eerst te zien op de IAA in Frankfurt volgende maand.