Carrosseriebouwer Ares gaat kleine oplages speciale modellen ontwikkelen en produceren. Project Panther, de eerste reeks, doet de iconische sportwagen De Tomaso Pantera herleven. 

Ares Design, nooit van gehoord? Het is een van de Italiaanse carrosseriebouwers annex designhuizen waar gewoonlijk exclusieve sportauto's worden aangepast (qua vorm, techniek en/of uitrusting) op verzoek van klanten. Maar het bedrijf wil meer. Topman Dany Bahar, bekend van Ferrari, Lotus en Formule 1-team Red Bull Racing, vertelt dat Ares autoseries wil gaan ontwikkelen en bouwen. 

Als eerste is Project Panther aan de beurt. Daarvan heeft Ares nu computertekeningen vrijgegeven. We zien een retro-auto die de legendarische sportwagen De Tomaso Pantera (1970-1991) direct in herinnering brengt: het wigvormig design, de 'pop-up' koplampen, de sportieve uitstraling. Maar dan modern, met led-lampen, greeploze deuren en carbon.

Het Ares Project Panther gebruikt trouwens niet de originele De Tomaso-basis, maar die van de Lamborghini Huracán. De auto krijgt tevens de 5,2 liter V10-motor, zeventrapsautomaat en vierwielaandrijving uit de Huracán. Da's andere koek dan de Ford V8 met 330 pk in de oorspronkelijke Pantera. We verwachten nu zeker 500 à 600 paardenkrachten.

De nieuwkomer moet eind 2018 in productie gaan. Dan zullen meer gegevens volgen, zoals de prestatiecijfers, prijs en oplage. De Ares-fabriek in Modena start in januari, bij de opening volgen meer 'verrassingen', aldus Bahar.