Twee jaar later dan gepland gaat de Morgan EV3 in productie. Maar dankzij een nieuwe samenwerkingspartner heeft dat alleen maar voordelen.

Een 'productierijpe versie' van de elektrische Morgan driewielauto, de EV3, werd al in maart 2016 gepresenteerd. Maar toch start de productie pas in het derde kwartaal in 2018. En niet van het exemplaar zoals we dat anderhalf jaar geleden zagen. 

In de tussentijd is de Morgan Motor Company een technisch samenwerkingsverband aangegaan met Frazer-Nash Energy Systems, een bedrijf dat onder meer elektrische aandrijflijnen ontwikkelt. De te produceren EV3 komt daardoor met nieuwe, verbeterde techniek.

Morgan stelt dat de EV3 nu 'betere snellaadprestaties biedt, bewezen betrouwbaarheid, een lager zwaartepunt en een snellere acceleratie dan eerder werd verwacht'. Dankzij de nieuwe architectuur biedt de elektrische auto bovendien meer koppel en een stijver en dus veiliger chassis. Dat is alleen maar goed nieuws. 

Het 21 KWh sterke batterijpack en de 34,8 kW (of 41,8 kW bij pieken) elektromotor die het enige achterwiel aandrijft zitten nu veilig in een buizen spaceframe. Voor het eerst past Morgan composiet panelen toe in de body van een auto. Het (theoretisch) bereik dat het Britse merk voor de EV3 opgeeft is bijna 195 kilometer op een lading stroom. Morgan belooft vergelijkbare prestaties als van z'n elektrische broer de 3 Wheeler.