De laatste nieuwtjes voor kerstmis gaan over enkele nieuwe modellen die we in 2018 verwachten in de showroom. Toyota gunt ons zelfs een blik in de verdere toekomst. Ook we hebben twee SUV's voor je getest. 

In januari presenteert Jeep de vernieuwde Cherokee op de autoshow in Detroit. Nu al brengen we de eerste foto's. Mini gaat volgend jaar diverse modellen aanbieden met automatische transmissies voorzien van een dubbele koppeling; om te beginnen op de Mini driedeurs, vijfdeurs en Mini Cabrio.

We testen SUV's voor je

Heb je keuzestress om de juiste, compacte SUV te kiezen? Kia doet het met de sportief rijdende, betaalbare Stonic nét iets anders. In onze test lees je of het model iets is voor jou. Ook de nieuwe generatie Dacia Duster zijn we aan het testen. We hebben alvast onze eerste indruk gepubliceerd. 

Kia Stonic

Spoedig in de showroom

Kia zet twee nieuwe stekkerhybrides in de prijslijst: de Niro Plug-in Hybrid en de Optima SW Plug-in Hybrid. De door Renault aangekondigde nieuwe Energy TCe-benzinemotor is nu te bestellen in de Scénic en Grand Scénic. Fiat, ten slotte, komt met de Mirror-uitvoering voor de 500L en 500X. De Land Rover Discovery en Discovery Sport zijn voortaan ook als bedrijfswagenuitvoering verkrijgbaar. 

Toyota nu en in de toekomst

Toyota zet de komende jaren de stap van hybride naar volledig elektrische auto’s. Het wil vanaf 2020 niet minder dan tien elektrische modellen op de markt brengen. Het merk heeft deze week ook de visie op autonoom rijden uiteengezet. Zelfrijdende auto's moeten allereerst veilig zijn, maar plezier beleven vindt Toyota net zo belangrijk. Met de hedendaagse modellen komt Toyota (samen met Porsche) trouwens goed uit een betrouwheidsonderzoek naar voren. Laat maar komen, die toekomst.