DS presenteert haar eerste compleet zelf ontworpen model: de SUV DS 7 Crossback. De debutant gaat vergezeld van de limited edition La Première - uiteraard naar wens te individualiseren.

Ook het merk DS heeft voortaan een volbloed SUV in het assortiment. Deze heet DS 7 Crossback en is geheel zelf ontworpen door het jonge merk. Als eerste merk binnen de PSA Groep (waaronder ook Peugeot en Citroën vallen) beschikt de DS 7 over een plug-in hybride aandrijving, E-Tense genaamd. Daarnaast zal de SUV met brandstofmotoren te bestellen zijn.

Net als bij de andere DS-modellen neemt het personaliseren van elk exemplaar een belangrijke plek in. Voor de DS 7 biedt het Franse merk premiummaterialen en klassieke toepassingen. Zoals 'guillochage', parelstiksels als versierwijze, een techniek uit de horlogerie. De DS 7 is dan ook samen met BRM Chronographes ontwikkeld. Daarnaast werkten bandenleverancier Michelin en hifi-producent Focal mee.

De DS 7 brengt diverse nieuwe technologieën met zich mee. DS Connected Pilot (met Adaptive cruise control en Land Positioning Assist) loopt vooruit op autonoom rijden. Daarnaast zijn er DS Active Scan Suspension - een camera om te anticiperen op het comfort, bij oneffenheden op de weg - en Night Vision.

La Première

Op de dag dat de DS 7 Crossback op de autosalon van Genève z'n wereldprimeur beleeft, 7 maart aanstaande, gaan ook de orderboeken open voor het introductiemodel La Première. Deze bijzondere DS 7 is leverbaar in de kleuren Cumulus grijs, Pearl wit en Perla Nera zwart. Het beperkt verkrijgbare model wordt extra chic aangekleed, met nappaleder in de kleur Art Rubis en met 20 inch grote lichtmetalen wielen 'Paris'. Verder kan iedere koper de wagen naar eigen wens personaliseren. Onder de motorkap ligt een BlueHDi 180- of THP 225-motor met EAT8-automaat. De Nederlandse prijs volgt snel.