Morgen onthult Seat de nieuwe Ibiza in Barcelona. De huidige Seat Ibiza is sinds 2008 op de markt en werd begin 2012 voorzien van een frisse look. Begin 2015 onderging het model een tweede subtiele update en nu maakt een geheel nieuw model zijn opwachting. 

In 2014 vierde Seat het dertigjarige bestaan van de Ibiza, dat daarmee het langstlopende Seat-model op de markt is. Sinds de introductie van het model zijn er ruim vijf miljoen van geproduceerd, verdeeld over vier modelgeneraties. 

Het nieuwe model Seat Ibiza wordt morgen, 31 januari, onthuld in Barcelona. De auto is al naar binnen getakeld, maar onder het witte doek is weinig meer te ontwaren dan een paar brandende lampen. De nieuwe Seat Ibiza lijkt dus tot zijn introductie een goed bewaard geheim te blijven. 

In de teaservideo hieronder zie je hoe de nieuwe Seat Ibiza het winkelcentrum Las Arenas ingetakeld wordt. Hier vindt morgen de officiële onthulling plaats. 

Update

Het is Seat toch niet gelukt om de nieuwe Ibiza geheim te houden. De auto is een dag voor de officiële onthulling online verschenen. Je kunt hem hier bekijken