BMW heeft het ontwerp van de X2 vastgelegd bij diverse patentenbureaus. Die tekeningen zijn nu uitgelekt, waardoor kunnen we vast kunnen stellen dat de productieversie dicht bij het ontwerp van de Concept X2 blijft.

BMW gaat door met het uitbreiden van zijn SUV-portfolio. Tussen de X1 en X3 is ruimte voor de X2 en dat is de auto die je hier ziet. Hij deelt zijn techniek met de X1 en krijgt dus in de basis voorwielaandrijving. Krachtigere motorversies hebben uiteraard xDrive, BMW-taal voor vierwielaandrijving.

De X2 is duidelijk lager dan zowel de X1 als de X3. De auto wordt dan ook meer als cross-over (een mix tussen een hatchback en een SUV) in de markt gezet dan de andere X-modellen van BMW. Het ontwerp dat je op de tekeningen ziet vertoont veel overkomsten met dat van de Concept X2, waarmee BMW vorig jaar een voorproefje gaf. Zelfs het BMW-logo op de C-stijl heeft het gehaald tot het productiestadium.

BMW kondigde eerder al aan dat de X2 in 2018 op de markt komt. Het is zeker niet het laatste X-model, want in 2020 voegt BMW de X7 toe als topmodel van de X-Range. Daarmee is het rijtje voorlopig compleet.