Ze hebben er lang over nagedacht bij Kia Nederland en uiteindelijk het enige juiste besluit genomen: de Stinger komt naar Nederland! Het achterwielaangedreven topmodel staat eind dit jaar bij de dealers.

In januari onthulde Kia de veelbelovende Stinger, een sportief topmodel met achterwielaandrijving. Terwijl de landen om ons heen zich konden opmaken voor de komst van de auto, moesten we in Nederland afwachten. Dat wachten wordt nu beloond, want de importeur heeft alsnog besloten dat de Stinger mag komen.

Met welke motoren de auto in ons land leverbaar wordt is nog niet bekend. Er zijn drie smaken beschikbaar: de 2.0 turbo benzinemotor met 255 pk, de 3.3 V6 met 370 pk en de 2.2 diesel met 200 pk. Die eerste en laatste maken de meeste kans op een plekje in de Nederlandse prijslijsten. De motoren zijn altijd gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak. Vierwielaandrijving is een optie, standaard is de Stinger op de achterwielen aangedreven. Dat is een unicum, nooit eerder leverde het merk in ons land een model met achterwielaandrijving.

Later dit jaar maakt Kia meer informatie bekend. In het vierde kwartaal van dit jaar arriveren de eerste exemplaren in ons land.