Dat Kia werkt aan een cross-over in het compacte segment is een publiek geheim, over de naam gingen slechts geruchten. Nu is de naam bekend gemaakt: Kia Stonic. Kia belooft een uitgesproken design en toch veel interieurruimte. De verkoop begint in de tweede helft van 2017.

De naam ‘Stonic’ is een samenvoeging van de woorden Speedy en Tonic. Volgens Kia heeft dat niet te maken met het welbekende drankje, maar met het woord ‘tonica’ dat de laatste noot van een compositie aangeeft. Goed verhaal of niet, de naam Stonic klinkt wel lekker!

Kia Stonic

Op de bijgevoegde teaser-afbeeldingen zien we een wilde designschets, die de basislijnen van de Stonic al weggeeft. Het belooft een sportief ontwerp te worden met strakke lijnen en een aflopende daklijn. Ook belooft Kia meer personaliseringsmogelijkheden dan ooit, zoals de wet van het segment voorschrijft. 

De Kia Stonic  is zowel vanbinnen als vanbuiten in Europa ontworpen. Daarmee belooft Kia zowel een strak interieurontwerp als een goede ergonomie, mede dankzij een ‘zwevend’ scherm zoals we dat ook in de nieuwe Kia Rio en Picanto zien.

Kia maakt binnenkort meer bekend over de nieuwe Stonic. De auto zal het opnemen tegen concurrenten als de Renault Captur, Peugeot 2008 en Mazda CX-3.