Het Franse luxemerk DS begint in juli met de verkoop van de DS 7 Crossback. Het merk trapt af met een luxe, gelimiteerde oplage met de naam La Première. De prijzen zijn nu bekend.

DS begint de verkoop van de DS 7 Crossback in stijl, met een luxe, gelimiteerde uitvoering. In juli start het merk met de verkoop van de La Première-uitvoering. Vroege kopers kunnen dan vanaf begin 2018 rijden in DS 7 Crossback. De gelimiteerde uitvoering is verkrijgbaar met twee motoren, de 1.6 THP benzinemotor met 225 pk en de 2.0 BlueHDi diesel met 180 pk. Beide zijn gekoppeld aan een achttraps automaat. De bijbehorende prijzen bedragen 63.100 en 61.600 euro euro respectievelijk.

De DS 7 Crossback La Première is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, donkergrijs en zwart. Die kleuren contrasteren met de donkerrode details die op diverse plaatsen zijn aangebracht, waaronder op de 20 inch lichtmetalen wielen. In het interieur keert de kleur, met de poëtische naam Inspiration Art Rubis, terug op de stoelen, het dashboard en talloze andere onderdelen. Het nappaleder op de stoelen en achterbank is aangebracht in ‘horlogebandjesmotief'. De DS7 Crossback La Première is uitgerust met diverse nieuwe functies, zoals actieve vering, night vision-techniek en een inparkeersysteem.

De eerste exemplaren met dieselmotor worden geleverd vanaf januari, in maart begint de levering van de benzineversies. De prijzen van de reguliere uitvoeringen, die in de loop van 2018 op de markt komen, worden later dit jaar bekend gemaakt.

Update

Bovenstaande prijzen waren abusievelijk omgewisseld, dit hebben we aangepast.