De super-de-luxe SUV Bentley Bentayga Mulliner gaat in productie, zij het in 'zeer beperkte oplage'. De reden daarvoor is de 'zeer complexe aard van het handwerk' dat het interieur met zich meebrengt.

Vorig jaar showde Bentley al eens een Bentayga by Mulliner in China, volgende week neemt het limousinemerk de nieuwste Bentayga Mulliner-showcar mee naar de autosalon van Genève. Deze eenmalige uitvoering, dit keer met een houtinleg-mozaïek van het Alpenmassief Monte Rosa, markeert de start van de productie van deze super-de-luxe uitvoering van de toch al rijkelijk voorziene SUV. 

Vanaf het voorjaar zal de Bentayga Mulliner te bestellen zijn tegen een nog onbekende prijs. De productieaantallen zullen zeer laag zijn omdat een deel van de interieurafwerking met de hand gebeurt. Zo wordt het leder voor de stoelen handgestikt, geborduurd en dan nog voorzien van contraststiksels. 

Aankleding door Mulliner

Tegelijk introduceert Bentley de mogelijkheid om de SUV in bi-tone te laten spuiten, waardoor de motorkap en het dak lijken te zweven. Het wordt gelijk getoond op de Mulliner-uitvoering. De gelijknamige personaliseringsafdeling heeft het tweekleurenthema doorgetrokken in de cabine, waar zelfs de voor- en achterstoelen in de verschillende tinten zijn uitgevoerd. 

Bentley Bentayga Mulliner

De Bentayga-aankleding bestaat verder uit de nieuwste 22 inch zevenspaaks wielen, een chromen grille, het Naim for Bentley-audiosysteem inclusief twintig speakers, een nieuwe champagnekoeler achterin met Cumbria-kristal, evenals nieuwe houtsoorten op het dashboard. De ambianceverlichting kan door de inzittenden naar wens worden aangepast.  

Net als de 'gewone' Bentayga kunnen kopers deze Mulliner op maat verder laten individualiseren. Ook zijn er speciale pakketten en uitrustingslijnen beschikbaar, waaronder The Touring and City Specification die rijassistentietechnieken bundelt.