De 'hot hatch' Volkswagen Polo GTI wordt nog heter, nu deze met 2.0 TSI-motor te bestellen is. Eind november staat deze uitvoering al bij de Volkswagen-dealers.

De Volkswagen Polo GTI krijgt net als z'n grote broer Golf GTI een 2,0 liter turbobenzinemotor. In de snelle Polo produceert deze maximaal 200 pk aan vermogen en 320 Nm trekkracht. Het maximale koppel is al vanaf 1.500 tpm beschikbaar en dit blijft beschikbaar tot 4.400 tpm. De Polo GTI met 2.0 TSI-motor sprint binnen 6,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 237 km/u.

Als eerste komt de vijfdeurs Golf GTI 2.0 TSI met zestraps DSG-automaat op de markt, vanaf eind november. Deze is te bestellen vanaf 29.590 euro. Halverwege 2018 verschijnt een versie met handgeschakelde zesbak. Standaard is de Polo GTI voorzien van een XDS 'automatisch elektronisch' sperdifferentieel. Het adaptieve onderstel Active Sport Select behoort eveneens tot de standaarduitrusting.

De bekende GTI-kenmerken van Volkswagen ontbreken niet. Aan de buitenzijde herken je 'em aan de rode lijn over de grille en binnenin aan de ruitjesstof op de stoelen. De uitrusting omvat verder lichtmetalen wielen, dubbele uitlaatpijpen, adaptive cruise control, een met leder bekleed, multifunctioneel GTI-stuurwiel met schakelpeddels, het automatisch remsysteem City Emergency Braking en meer.