Voordat Mercedes-Benz de G-Klasse uit productie neemt benadrukt het Duitse merk nog eens hoe veelzijdig de terreinwagen is. Dat doet het met drie 'limited editions'.

'Schöckl proved since 1979' staat op de middenarmsteun. Echte G-Klasse-fans weten wat dat betekent: Mercedes-Benz test de iconische terreinbeul G-Klasse op de 1.445 meter hoge berg Schöckl in de Oostenrijkse Alpen, op een behoorlijk uitdagend circuit.

Het Duitse merk wil nog eens benadrukken hoe veelzijdig de terreinwagen is en brengt daarom drie verschillende, speciale edities uit. Van alle drie worden slechts 463 modellen gebouwd, verwijzend naar de intern gebruikte modelcode 'W463'. De Nederlandse prijzen van de editions volgen nog. 

G 350d Limited Edition

De Mercedes-Benz G 350d met drieliter V6-motor (245 pk) benadrukt de esthetische kant van de G-Klasse. De zwart metallic buitenkant, met een aluminium beschermingsstrip langs de flanken, is verfraaid met onder meer het Chroompakket en Sportpakket. Dat laatste omvat weer het Exterieur Roestvrijstaalpakket en 19 inch lichtmetalen AMG-wielen met vijf spaken. 

Mercedes-Benz G 350d Limited Edition

G 350d Professional Limited Edition

Deze robuuste offroader heeft dezelfde motor als bovengenoemd model. De aankleding is stoer, met het Professional Offroadpakket, Laadbeschermingspakket, dakrails, stalen voorbumper en spatlappen tegen de modder. De stof op de stoelen herinnert aan de ruitjesstof van vroegere G-Klasse-modellen. 

G 500 Limited Edition

De zilverkleurige G 500 met zwarte accenten wordt door Mercedes-Benz omschreven als 'extravert'. Het topmodel, met een V8-motor van 422 pk, is uitgebreid aangekleed. Onder meer een Harman Kardon Logic 7-surround sound system, Blind Spot Assist, verwarmde voorruit, nappalederen stoelen, AMG Performance-stuurwiel, Chroompakket en Exclusiefpakket zijn standaard.