De Chevrolet Corvette ZR1 is een naam die liefhebbers kippenvel en bestuurders klamme handen bezorgt. De nieuwste ZR1 is zojuist gelanceerd, met 755 pk en 969 Nm koppel is het de sterkte productie-Corvette ooit.

Het vermogen komt uit een 6,2 liter grote V8 met supercharger, waarbij je kunt kiezen voor een handbak met zeven versnellingen of een achttrapsautomaat. Dat laatste is groot nieuws, want een ZR1 was er niet eerder met automatische transmissie.

Meer of minder neerwaartse druk

De Corvette ZR1 behaalt een topsnelheid van meer dan 337 km/u, waardoor neerwaartse druk van groot belang is. Daarom is de Corvette ZR1 voorzien van nieuwe spoilers, die zo veel mogelijk downforce genereren zonder teveel extra luchtweerstand. Je kunt zelfs kiezen uit twee soorten spoilerpakket. 

Chevrolet Corvette

Standaard is het Low Wing-pakket, waarmee je de hoogste topsnelheid kunt behalen. Dit pakket geeft al 70 procent meer neerwaartse druk dan een ‘normale’ Corvette Z06. Kies je voor het High Wing-pakket, dan krijg je naast een hogere en instelbare achterspoiler ook een koolstofvezel frontsplitter en speciale dempers en banden. Zo is de ZR1 in staat tot de beste bochtenprestaties, maar is de topsnelheid wat lager.

Verkrijgbaar vanaf komend voorjaar

De Corvette ZR1 is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2018. Er zal dan een opvallend Sebring Orange Design Package leverbaar zijn, die herkenbaar is aan z’n oranje lakkleur en vele oranje details. Prijzen van de supersnelle nieuwkomer zijn nog niet bekend.