Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta staat in Nederland in de prijslijst als hatchback, maar dat zou in de toekomst zomaar eens kunnen veranderen. Keert de naam terug op een coupé of sedan?

Alfa Romeo heeft in de Verenigde Staten de merknaam Giulietta laten registreren. De opvallende move is opgemerkt door het Amerikaanse Car and Driver. De Giulietta zoals we die in Europa kennen wordt niet de V.S. verkocht en er zijn voor zover bekend ook geen plannen om dat wel te gaan doen, ook niet als binnen enkele jaren de opvolger verschijnt. Een mogelijkheid is dat er van de volgende generatie Giulietta een sedanuitvoering komt, die wél naar Amerika wordt verscheept.

Maar er zijn meer opties, laat de geruchtenmolen maar draaien. Alfa Romeo zou plannen hebben om een coupé-versie van de Giulia op de markt te brengen, die mogelijk de naam Giulietta krijgt. Een andere optie is dat het merk een studiemodel met die naam presenteert op een Amerikaanse autoshow. Dat model zou dan de voorbode kunnen zijn van een cross-over onder de Stelvio.

Vooralsnog is het gissen naar de reden van de merkregistratie. Begin volgend jaar komt er (waarschijnlijk) meer duidelijkheid, als Alfa Romeo zijn nieuwe vijfjarenplan presenteert.