Mercedes-Benz neemt de AMG G 65 uit productie - maar niet voordat de krachtige terreinrijder nog eenmaal vlamt, met de Final Edition. 

Wie zich wil verzekeren van een exemplaar van de krachtigste Mercedes-Benz G-Klasse moet snel zijn, want het merk neemt het AMG-topmodel G 65 met V12-bi-turbomotor uit productie. Gelukkig is er de Final Edition, die de terreinwagen nog eenmaal laat vlammen en grommen. Maar let op: wereldwijd verschijnt van dit afscheidsmodel slechts het symbolische aantal van 65 stuks. 

Laten we eerst terugblikken waartoe deze mastodont zoal in staat is. Met z'n V12 kan de Mercedes-AMG G 65 Final Edition binnen 5,3 seconden optrekken van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid is afgeregeld op 230 km/u. Het maximale vermogen en koppel (630 pk, 1.000 Nm) worden met hulp van de AMG Speedshift Plus 7G-Tronic automatische transmissie overgebracht op vier wielen. Offroad kan de terreinwagen kunstjes als hellingen van 80 procent nemen, door 60 cm diep water of modder waden en stabiel rijden bij hoeken tot zo'n 27 graden.

Speciale aankleding

De G 65 Final Edition zal met speciale aankleding worden afgeleverd. Direct vallen de bronstinten op aan de skidplaten en op de 21 inch grote, lichtmetalen wielen in 5-twinspaak design, die bovendien voorzien zijn van zilverkleurige remschijven. Ook de kleur zwart wordt toegepast, bijvoorbeeld op de hoes van het reservewiel en de uitlaatsierstukken. De flanken worden afgewerkt met AMG Sport-striping.

Het AMG Performance-stuur, met afgevlakte onderkant, is bekleed met nappa. Ook de stoelen komen in zwart Designo nappaleder en krijgen een carbon-look afwerking aan de zijkant. Andere koolstofvezel-afwerkingselementen worden afgewisseld met bronskleurige details. Het Seat Comfort-pakket is standaard. Prijzen volgen nog.