BMW heeft de X2 officieel onthuld! Het nieuwe model is technisch gebaseerd op de X1 en moet vooral de sportief rijdende bestuurder aanspreken.

Is er ruimte voor een SUV tussen de X1 en X3? BMW vindt van wel en presenteert de X2, het sportieve broertje van de X1. Het onderstel is standaard wat sportiever afgesteld en ook in de vormgeving zie je de sportieve ambities terug. De grille met trapeziumvormige nieren is voor het eerst op een BMW toegepast en zorgt voor een stoere aanblik. Aan de achterkant zijn 90 mm grote uitlaatpijpen aangebracht, net zo groot als die van de X6 M. Verder zijn side skirts altijd standaard, net als een BMW-logo op de C-stijl.

De X2 is nog sportiever te maken door het M Sport-onderstel te bestellen, al dan niet in combinatie met elektronisch aangestuurde dempers. Op het gebied van rijhulpsystemen is de X2 bij de tijd, onder andere een file-assistent (waarmee de auto zelf stopt en remt in langzaam rijdend verkeer) en een uitgebreid inparkeersysteem zijn beschikbaar.

De BMW X2 wordt bij de verkoopstart in maart 2018 verkrijgbaar met drie verschillende motoren. Benzinerijders kunnen kiezen voor de sDrive 20i met 192 pk. Deze motor is voorzien van een zeventraps automaat en drijft de voorwielen aan. Beide diesels, de 20d met 190 pk en de 231 pk sterke 25d, zijn altijd gekoppeld aan een achttraps automaat en worden aangedreven op vier wielen. Later volgen meer versies, waaronder de 18i driecilinder benzinemotor met 140 pk en de 18d(iesel) met 150 pk.

De prijzen van de X2 maakt BMW bekend in aanloop naar de marktintroductie, die in maart plaatsvindt.