Aanstaande maand onthult Aston Martin de nieuwe V8 Vantage Coupé, een maand later zou 'ie al te koop zijn. Hier is wat we al weten.

Aston Martin heeft een teaserafbeelding verspreid van de nieuwe generatie V8 Vantage. Onder een dun doek zien we een lage cabine en opvallende verlichting. De dunne stripverlichting loopt over de gehele breedte van de Vantage - of eigenlijk over de gehele spoilerlip, die in het midden hoger is dan aan de zijkanten.

Teaser Aston Martin V8 Vantage Coupé

Het belangrijkste voornemen bij de ontwikkeling van de nieuweling was om meer variatie te creëren tussen de Aston Martin-modellen. Met de nieuwe Vantage-verlichting is dat in elk geval aan de achterzijde gelukt. De nieuwe Vantage wordt in november op een nog geheim evenement in Groot-Brittannië onthuld, zo laat tijdschrift Auto Express weten. Nog dit jaar zou de V8-uitvoering in de verkoop genomen worden. 

Dankzij spotters weten we verder dat de voorzijde een grote, nieuwe grille krijgt en trekjes vertoont van de DB11. De wielkasten vóór lijken voorzien van luchtgaten. En wat we nog niet zien op de teaser is dat de achterzijde voorzien is van dubbele uitlaat en diffuser. 

De 4.0 Mercedes-AMG V8-bi-turbomotor die in de Aston Martin DB11 ligt komt ook in de Vantage. Daarmee moet de nieuwkomer de 0-100 km/u-sprint in circa 4 seconden kunnen afleggen. De auto heeft namelijk een aluminium chassis dat lichter is dan dat van de huidige generatie Vantage. 

Naar verwachting volgt volgend jaar de Vantage Roadster. Het is nog niet duidelijk of er ook weer een V12 Vantage verschijnt; Aston Martin heeft vorig jaar in ieder geval een nieuwe V12 bi-turbomotor ontwikkeld die zo'n 600 pk kan wegzetten. Dus wat let het merk?