Chevrolet presenteert op de Sema tuningshow de Corvette Carbon 65 Edition. Deze speciale uitvoering ter ere van 65 jaar Corvette wordt in een gelimiteerde oplage van 650 stuks gebouwd.

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de eerste Chevrolet Corvette van de band liep. Dat viert het merk op de Sema tuningshow in Las Vegas met de onthulling van de Corvette Carbon 65 Edition. Van deze speciale uitvoering bouwt het merk er 650, ze krijgen allemaal een badge met het productienummer op het dashboard.

De Carbon Edition is te herkennen aan, je raadt het al, de koolstofvezel elementen. Het dak, een deel van de motorkap, de speciale achterspoiler, de skirts en de spiegelkappen zijn vervaardigd van het lichtgewicht materiaal. Sommige onderdelen komen rechtstreeks van de Corvette Racing C7.R raceauto. Op de voorschermen zijn blauwe stickers aangebracht, die contrasteren met de Ceramic Matrix Gray lakkleur. Achter de speciale, zwarte wielen schuilen blauwe remklauwen.

Het interieur is opgeleukt met sportstoelen, die zijn bekleed met zwart suède en afgewerkt met blauwe stiksels. Het stuur is vervaardigd van koolstofvezel en bij het instappen word je er dankzij de Carbon 65-dorpellijsten aan herinnerd in welke uitvoering je gaat rijden.

Chevrolet levert de Corvette Carbon 65 Edition als Grand Sport en Z06, in Coupé en Convertible-uitvoering. De Nederlandse prijs van de speciale uitvoering is nog niet bekend.